назад

Прикордонникам розказали про проект Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!»

image115 березня для прикордонників Азово-Чорноморського регіонального управління пройшло планове заняття, в ході якого присутні дізнались про проект «Я МАЮ ПРАВО!», просвітницьку кампанію «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ!» та систему безоплатної правової допомоги, яку представляла заступниця начальника відділу комунікацій Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Лариса Аболончикова.

Фахівчиня системи БПД розказала про основні напрями проекту «Я МАЮ ПРАВО!» щодо захисту прав у різних сферах життя. Не оминуло уваги присутніх й питання виборів Президента України

і старт в рамках зазначеного проекту правопросвітницької кампанії «Я МАЮ ПРАВОI have a right ГОЛОСУ!», мета якої – підвищення рівня обізнаності виборців щодо виборчих прав, механізм їх реалізації та захисту.

Докладніше – у презентації проекту «Я МАЮ ПРАВО!»:

Разом з тим спікер презентувала і діяльність роботи Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області та розповіла, які функції покладені на систему БПД, чим відрізняється первинна від вторинної правової допомоги та хто має право на вторинну правову допомогу.

image3Враховуючи, що серед присутніх були учасники бойових дій та внутрішньо переміщені особи, фахівчиня Регіонального центру пояснила, що ці категорії осіб мають право на безоплатну вторинну правову допомогу – а це і захист, і представництво в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, і складення документів процесуального характеру.

Окрім того, прикордонники дізнались, що юридичну консультацію можна отримати в онлайн режимі за допомогою інформаційно-правової бази «WikiLegalAid», яка функціонує за принципом Вікіпедії і постійно оновлюється. На сьогоднішній день у WikiLegalAid міститься більше 1400 консультацій з найактуальніших правових питань.

По завершені присутні традиційно отримали буклети системи БПД та проекту «Я МАЮ ПРАВО!», розроблені Міністерством юстиції України.