назад

Психологічний тренінг для працівників Регіонального центру

SuR 2016 11 16 trening 116 листопада у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області для працівників провели психологічний тренінг. Ірина МАРУХІНА, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти розказала про синдром професійного (емоційного) вигорання та його профілактику.

Співробітники Регіонального центру виконали вправи зі самодіагностики, пройшли тест на наявність емоційного вигорання та навчилися застосовувати прийоми «швидкої допомоги» при появі симптомів.

SuR 2016 11 16 trening 2За словами фахівця, у зоні ризику появи захворювання – представники тих професій, які знаходяться у постійному контакті з людьми.

SuR 2016 11 16 trening 3«Правда у тому, що поява синдрому не залежить від віку людини. Професійне вигорання може бути навіть у молоді, наприклад: за умови надто великого навантаження, постійного перебування у стресових ситуаціях. Коли ж людина впевнена, що робота дійсно має велике значення, тоді вона стає стійкішої до прояву зовнішніх стресових факторів», наголосила Ірина МАРУХІНА. Вона зауважила, що причинами виникнення вигорання може стати постійна концентрація уваги, дефіцит часу, неможливість емоційної розрядки.

 

SuR 2016 11 16 trening 4«Швидкою допомогою» у такому разі можуть стати прогулянка, заняття спортом, відпочинок з друзями та інше. Спробуйте також скористатися способами релаксу, які застосовують колеги, знайомі» – розказала завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

SuR 2016 11 16 trening 5