назад

Питання протидії дискримінації в Україні обговорили з працівниками Малодолинської сільської адміністрації Чорноморської міської ради

genderna rivnist 1 MC27 листопада 2018 року начальниця Чорноморського бюро правової допомоги Ганна Стемковська провела для працівників Малодолинської сільської адміністрації правопросвітницький захід на тему “Запобігання та протидія дискримінації в Україні”.

Основним нормативно-правовим актом, який регулює питання протидії дискримінації є Закон України“Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні”, відповідно до якого дискримінацією визнаються ситуації, за яких особа та/або група осіб за їх ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, віку, інвалідності, етнічного та соціального походження, громадянства, сімейного та майнового стану, місця проживання, мовними або іншими ознаками зазнає обмеження у визнанні, реалізації або користуванні правами і свободами в будь-якій формі, крім випадків, коли таке обмеження має правомірну, об’єктивно обґрунтовану мету, способи досягнення якої є належними та необхідними.

Також завдяки проведеному заходу слухачі дізнались про наступне:

  • які бувають форми дискримінації;
  • суб’єкти, наділені повноваженнями щодо запобігання та протидії дискримінації;
  • куди звертатися у разі застосування до особи дискримінації.

genderna rivnist 1 MC

Ганна Стемковська звернула увагу посадовців на те, що дискримінацію може становити не тільки дія, але й бездіяльність, та проілюструвала це відповідними прикладами. Крім того, під час заходу наголосили, що першочерговою та найважливішою частиною роботи органів місцевого самоврядування є виконання обов’язку не дискримінувати та дотримуватися принципу рівності в своїй роботі.

«Уникати та запобігати дискримінації значно простіше й ефективніше, ніж працювати з її негативними наслідками», – відмітила начальниця бюро наприкінці лекції.

Після правопросвітницького заходу, за погодженням з головою Малодолинської сільської адміністрації Чорноморської міської ради Ленським А.В. відбувся виїзний прийом громадян для жителів села Малодолинське. У ході прийому був забезпечений доступ громадян до безоплатної первинної правової допомоги та усі бажаючі отримали консультації з питань житлового та земельного законодавства.

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звернутися до Чорноморського бюро правової допомоги за адресою: м. Чорноморськ, вул. 1 Травня, 3, прім. 305, каб. 105. Телефон: +38 (04868) 50-2-26.