назад

Адвокат Наталя Джуган допомогла встановити факт права власності на житловий будинок клієнту місцевого центру

180810 bud 01    До Ужгородського місцевого центру з надання БВПД допомоги звернулась громадянка Я. з питанням щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги для здійснення представництва інтересів у справі про визнання права власності на житловий будинок та надвірні споруди.

    Згідно виданого доручення Ужгородського місцевого центру з надання БВПД адвокат Джуган Н.Б. надавала безоплатну правову допомогу клієнту в суді першої інстанції; провела зустрічі з клієнтом, вивчила обставини й матеріали справи, підготувала адвокатські запити, позовну заяву, уточнення до позову, клопотання, тобто забезпечила надання БВПД.
    Адвокат Джуган Н.Б. звернулась до Старосамбірського суду Львівської області з позовною заявою до Волянської сільської ради Старосамбірського району про визнання права власності в порядку спадкування на житловий будинок, який належав померлій матері клієнта місцевого центру. Однак, у зв`язку з тим, що померла власник будинку не зареєструвала в БТІ право власності на нерухомість у встановленому порядку, то клієнт місцевого центру для отримання спадщини за законом змушена була звертатись до суду.
    Суд дослідивши обставини та матеріали справи, на підставі наданих доказів встановив, що на час відкриття спадщини діяв Цивільний кодекс УРСР (в редакції 1963 року). Позивачка, будучи єдиним спадкоємцем першої черги, в установлений законом строк звернулась до нотаріальної контори із заявою про прийняття спадщини, і в силу статті 545 ЦК України 1963 року визнається такою, що прийняла спадщину.
    Враховуючи те, що позивачка вчасно прийняла спадщину, суд прийшов до висновку, що за нею слід визнати право власності в порядку спадкування за законом.
    Рішенням від 03.10.2018 року судом визнано право власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, в порядку спадкування за законом після смерті матері.