назад

Долучаємось до акції «16 днів проти насильства»

27.11.2018

         Щороку в Україні, як і у всій Європі,  з 25 листопада по 10 грудня проходить  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка  покликана в першу чергу привернути  увагу громадськості до актуальних для  суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Одним з основних завдань даної акції є активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій щодо викорінення домашнього насильства.         

     26 листопада 2018 року, в рамках співпраці, за участі працівників Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Крюківського та Автозаводського районними відділами філії «Центру пробації» в Полтавській області, батальйону патрульної поліції в м. Кременчук на базі “Центру пробації” відбувся “круглий” стіл з питань обговорення актуальних для  суспільства проблем подолання насильства в сім’ї.

         Учасники заходу поділилися напрацюваннями щодо роботи з окремими категоріями осіб, обговорили питання практичного застосування норм Закону України № 2229-VIII від 07.12.2017 «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та повноважень окремих суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Головну дискусію викликало питання надання допомоги та захисту постраждалим особам, застосування спеціальних заходів щодо протидії домашньому насильству, впровадження програм для кривдників тощо.

         Найважливішу роль у попередженні насильства у сім’ях відіграє інформаційно-просвітницька та консультаційна робота — такої спільної думки дійшли учасники круглого столу. Так, у подальшому планується проведення спільних заходів спрямованих не тільки на знання законодавства, а і на зміну свідомості щодо домашнього насильства, адже це не лише сімейні справи, це, в першу чергу, порушення прав громадян.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної сотні, 54, тел.. (05366) 3-00-38.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103, який обслуговується Всеукраїнським контактним центром системи безоплатної правової допомоги. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.