назад

Насильство – це сміття, яке треба виносити з дому

111Мешканка м. Вільнянськ із двома неповнолітніми доньками впродовж довгого часу потерпали від насильницьких дій колишнього голови родини.

       Після народження другої дитини жінка перебувала в постійному страху за своє життя та життя дітей. Чоловікова поведінка була непередбачуваною: нецензурна лайка та образи змінювалася на штовхання, погрози розправою або вбивством – на жорстоке побиття. Мати з доньками не могла навіть спокійно вийти на вулицю, бо боялася, що колишній чоловік слідкує за ними. Через це родина змушена була шукати притулку у бабусі з дідусем.

      Клієнтка неодноразово зверталась до Вільнянського відділу поліції та Вільнянської прокуратури, що підтверджується чисельними зареєстрованими зверненнями. Родина поставлена на облік, як така, що страждає від домашнього насильства.

       Але всьому наступає край, і після останнього побиття жінка, знаходячись на межі страху та розпачу, звернулась до відділу «Вільнянське бюро правової допомоги» Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної.

       Адвокат Надія Силкіна згідно доручення №518/04-03 від 16.07.2018 зібрала всі необхідні докази та допомогла клієнтці звернутись до Вільнянського районного суду Запорізької області з заявою про видачу обмежувального припису.

       Згідно Закону України «Про запобігання та протидію домашнього насильства» ст.1 ч.3, домашнє насильство – діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.images

       Згідно ст.1. ч.7 вищезазначеного Закону зазначено, що обмежувальний припис стосовно кривдника – це встановлений у судовому порядку захід тимчасового обмеження прав чи покладення обов’язків на особу, яка вчинила домашнє насильство, спрямований на забезпечення безпеки постраждалої особи.

       Судом заяву розглянуто та задоволено в повному обсязі. Тепер кривднику заборонено перебувати в місці проживання та перебування родини, наближатись ближче ніж 100 метрів до місця проживання, навчання, роботи, вести листування, телефонні розмови з жінкою та її доньками.

       Завдяки професійним діям адвоката Надії Силкіної родина зможе повернутись до свого помешкання, не відчувати страху і жити без насильства.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до:

  • Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 2-й поверх, тел.: 764-60-77, часи роботи — 8-00 – 17-00, з понеділка по п’ятницю.
  • Вільнянське бюро правової допомоги – м. Вільнянськ, вул. Бочарова, 5, ел.адреса: vilnianske@legalaid.zp.ua, тел. (06143) 4-00-23