назад

Питання щодо виконання пріоритетних завдань регіонального плану з надання безоплатної правової допомоги обговорювались з фахівцями місцевих центрів

715 грудня 2017 року фахівці Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги в Івано-Франківській області провели навчання для працівників відділів місцевих центрів з надання БВПД з метою підвищення кваліфікації персоналу, покращення якості надання безоплатної правової допомоги, обговорення проблемних питань, надання методичної та практичної допомоги.

З привітальним словом виступив заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Івано-Франківській області Володимир Ковальчук, який побажав продуктивної роботи, а також наголосив на важливості взаємодії з партнерами, спрямованої на захист прав громадян.

1

«Вагоме значення має підписаний днями Меморандум про наміри щодо співробітництва між Міністерством оборони України та Координаційним центром з надання правової допомоги, метою якого є об’єднання зусиль сторін задля спрощення доступу військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей до безоплатної правової допомоги, сприяння захисту їхніх прав та законних інтересів», – зазначив він.

2

Заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД Ігор Королик окреслив типові питання, які виникають при наявності підстав припинення надання БВПД та наголосив на ретельній перевірці актів при наявності обов’язкової участі адвоката у кримінальному провадженні.

3

Про актуальні питання, які виникають при прийнятті актів місцевими центрами з надання БВПД наголосила заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Івано-Франківського міського центру з надання БВПД Оксана Босович. В ході обговорення досягнуто згоди щодо механізму прийняття актів про надання БВПД.

4

Окремий інтерес в учасників заходу викликало питання проведення інформаційно-просвітницьких кампаній, взаємодія з засобами масової комунікації.  Головний спеціаліст відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру Наталія Шотурма наголосила на рекомендаціях щодо зовнішньої і внутрішньої комунікації: написання інформаційних матеріалів та роботі зі ЗМІ.

«Факти, викладені у тексті, мають бути достовірними та зрозумілими пересічному читачеві. Інформація повинна бути корисною для людей», –  зауважила вона. Зокрема, головний спеціаліст відділу акцентувала увагу на вимогах до тексту, основних засадах співпраці із медіа та алгоритмі дій при підготовці до проведення заходів за участі ЗМК.

5

Начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального  центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Зіновій Білоус розкрив основні моменти вимог до наказів з кадрових та адміністративно-господарських питань, документах, що їх супроводжують. Він звернув увагу кожного місцевого центру на аспекти, які їм потрібно покращити у своїй роботі та детально пояснив, як це зробити.

6

Крім того, фахівці регіонального і місцевих центрів  правової допомоги поділилися досвідом та практикою надання безоплатної вторинної правової допомоги, обговорили питання покращення якості її надання.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)