назад
09.12.16

Питання співпраці з Городнянським бюро правової допомоги обговорювали на засіданні сесії міської ради

15259215 1303489453029602 2608992555496142729 o30 листопада 2016 року головний спеціаліст відділу “Городнянське бюро правової допомоги” Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Дмитро Самійленко за попередньою домовленістю з секретарем Городнянської міської ради Ліаною Білоус виступив перед депутатами міської ради та міським головою Андрієм Богданом під час проведення засідання восьмої сесії сьомого скликання Городнянської міської ради.

Під час виступу головний спеціаліст Городнянського бюро правової допомоги знайомив депутатів з системою безоплатної правової допомоги та місцем в ній Городнянського бюро правової допомоги, основними напрямками діяльності бюро, категоріями осіб, які мають право на послуги адвоката за рахунок держави. Зокрема, Дмитро Самійленко нагадав присутнім, що безоплатна первинна правова допомога є видом державної гарантії, і полягає в інформуванні особи про її права та свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб. Особливу увагу було звернуто на порядок надання жителям громади безоплатної первинної правової допомоги, яка включає такі види правових послуг: надання правової інформації; надання консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги.
Також були надані відповіді на уточнюючі запитання, що стосувалися діяльності бюро, та досягнуто домовленості щодо співпраці, яка розпочнеться, зокрема, з допомоги місцевих депутатів в інформуванні населення про можливість скористатись послугами Городнянського бюро правової допомоги. По завершенню зустрічі депутати отримали інформаційно- довідкові матеріали (візитки, флаєри).
Нагадаємо, що бюро знаходиться за адресою: м. Городня, вул. Чернігівська, 7 і працює з понеділка по п’ятницю, з 9-00 год. до 18-00 год., без перерви.