назад

Питанням правової освіти населення на контролі

unnamed 8Сьогодні, 23 червня 2017 року, відбулося засідання Запорізької обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення під головуванням заступника голови – керівника апарату Запорізької обласної державної адміністрації Зінаїди Бойко.

       В ході засідання були розглянуті питання щодо діяльністі Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області в напрямку правоосвітньої роботи в навчальних закладах протягом  2016 – 2017 навчального року та стану реалізації в установах кримінально-виконавчої системи області програми диференційованого виховного впливу «Підготовка до звільнення».

       Також було розглянуто питання щодо діяльність Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області в напрямку правоосвітньої роботи, її роль у формуванні правової обізнаності громадян та сприянні підвищенню рівня правової культури.  Увагу учасників заходу було приділено новелам в законодавстві України та популяризації офіційних видань Міністерства юстиції України.

      unnamed 11 У засіданні взяли участь фахівці Головного теріоріального уравління юстиції у Запорізькій області, представники Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, відповідальні секретарі районних, міських міжвідомчих координаційно-методичних рад за допомогою селекторного зв’язку. Від установ системи БПД у заході прийняла участь в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Лариса Кожемякіна

       За результатами засідання прийнято рішення щодо подальшої співпраці членів міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення  в підвищенні правової обізнаності й культури населення. 

Для отримання консультацій чи роз’яснень з правових питань можна звертатися безпосередньо до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях:

у Запорізькій області:

– адреса: пр. Соборний, 77, 8-й поверх, м. Запоріжжя

– телефон: (061) 224-44-50

– електронна пошта:   office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua

у Донецькій області:

– адреса: вул. Зелiнського, 27а, м. Маріуполь

– телефон: (099) 768-25-67 

– електронна пошта:   office.donetsk@legalaid.dn.ua