назад

Раціональне використання земельних ресурсів – шлях до самозайнятості

Останнім часом значна кількість громадян, які проживають у сільській місцевості і не мають постійного місця роботи, займаються веденням особистого селянського господарства. І багатьох громадян хвилює питання членства в особистому селянському господарстві. Тому керівництво Охтирського місцевого центру з надання БВПД організувало залучення експерта Сумської торгово-промислової палати Сергія Саєнка з доповіддю щодо стимулювання розвитку сільських територій: економічного зростання, підвищення рівня добробуту сільського населення, рацаціонального виткористання природніх ресурсів через призму правоосвітньої діяльності.

Присутні отримали інформацію, що ОСГ (особисте селянське господарство) – це проведення господарської діяльності без створення юридичної особи. Тобто, це може бути як одна фізична особа, так і кілька фізичних осіб, що пов’язані сімейними або родинними відносинами, а також спільним проживанням. «І, увага, мають земельну ділянку з цільовим призначенням – для ведення особистого селянського господарства», – проінформував Сергій Саєнко.

Звернули увагу й на те, що за чинним законодавством члени особистих  селянських  господарств   є   особами, які забезпечують себе роботою самостійно і відповідно до Закону України  «Про  зайнятість  населення» належать до зайнятого населення за умови, що робота в цьому господарстві для них є основною.

Також порушувалися питання щодо державної підтримки особистих селянських господарств, вирішення спорів щодо ведення ОСГ.

Друга частина заходу перейшла у формат запитання-відповідь, де кожен учасник міг одержати відповідь на поставлене питання, у тому числі і в юридичній площині.