назад

Разом з ювенальними прокурорами представники системи БПД взяли участь у інтерактивному навчанні з питань відновного правосуддя

{module Prokyrat_L_}Директор Регіонального центру Наталія Гнатуша разом з адвокатами-медіаторами Іриною Вдовиченко та Наталією Степіною взяли участь у навчанні, організованому Прокуратурою Миколаївської області для ювенальних прокурорів місцевих прокуратур у формі лекції-диспуту на тему: «Практичні аспекти реалізації Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

Під час навчання з прокурорами обговорено відновні підходи у кримінальних провадженнях про злочини невеликої або середньої тяжкості, вчинені неповнолітніми, практику раннього виведення неповнолітнього із кримінального процесу, роль прокурора у пілотному проекті.

2

Окремо зупинились на питаннях співпраці та комунікації між органами та учасниками Програми, визначенні оптимальних механізмів взаємодії партнерів.

3

«Головна мета проекту – дати шанс дитині уникнути покарання, стати на шлях виправлення та назавжди відмовитися від хибного шляху», – зазначила присутнім директор Регіонального центру Наталія Гнатуша.

4

Додатково зазначимо, що з метою захисту Ваших прав цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.