назад
18.04.18

Реагуючи на правові потреби громад

IMG 181612 квітня 2018 року на сесії Петриківської районної ради депутати затвердили Програму безоплатної правової допомоги населенню Петриківського району на 2018-2020 роки. Її було розроблено Петриківським бюро правової допомоги для закріплення співпраці, яку було налагоджено за часи роботи місцевого центру та задля вироблення спільних дій на наступні три роки.

Метою програми є здійснення комплексу заходів правового, організаційного та економічного характеру, спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги осіб, які мають на неї право і потребують такої допомоги. А також задля підвищення загального рівня правової культури населення, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, подолання правового нігілізму, особливо – серед вразливих верств населення Петриківського району.

Основні завдання Програми передбачають проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед суб’єктів права на безоплатну правову допомогу, організацію та проведення комунікаційних заходів з питань формування правової культури населення та обговорення особливостей функціонування систем безоплатної правової допомоги. Заплановано також розроблення та поширення методичних рекомендацій, друкованих інформаційних матеріалів щодо функціонування системи безоплатної правової допомоги, висвітлення тематики функціонування системи БПД у засобах масової інформації Петриківського району.

Очікується, що фахівці системи здійснюватимуть виїзні прийоми громадян у віддалених населених пунктах Петриківського району, а також працюватимуть над підвищенням рівня правових знань працівників юридичних служб підприємств, установ, організацій району, представників органів місцевого самоврядування тощо.

Треба зазначити, що прийняття такої програми стало успішним прикладом взаємодії органів місцевого самоврядування та системи БПД у напрямі організації надання правової допомоги мешканцям територіальних громад.

Нагадуємо, Петриківське бюро правової допомоги працює за адресою: смт. Петриківка в. Петра Калнишевського,69 каб. 206,208. Контактний телефон бюро 0563424652

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія, зателефонувавши на яку можна дізнатися адреси центрів та бюро у усіх регіонах України 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).

{gallery}news/2018/04/3{/gallery}