назад
15.08.16

Реалії внутрішньо переміщених осіб

З метою допомоги внутрішньо переміщеним особам на базі Охтирського міськрайонного центру зайнятості 12 серпня було проведено  інформаційно-роз’яснювальну роботу.  

Представники Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – головний спеціаліст відділу представництва Валерій Грабар та інтегратор Марина Лапоног – ознайомили присутніх із роботою місцевого центру та поінформували про їхнє право на адвоката за рахунок держави для представництва інтересів у суді в разі порушення прав, свобод та законних інтересів.

Актуальними наразі виявилися питання про сплату митних зборів при ввезенні легкового автомобіля, використання чергової щорічної відпустки,  визнання особи недієздатною, одержанні позики на будівництво та виділення земельних ділянок; чи може завірити заповіт голова сільської ради тощо.

Кваліфіковані консультації та роз’яснення допомогли з’ясувати присутнім актуальні питання правового захисту, що гарантуються основними засадами Конституції України. Деяким громадянам порадили прийти до Охтирського місцевого центру з надання БВПД з пакетом документів, аби досконало вивчити проблемне питання та надати фахову комплексну юридичну допомогу.