назад

Реалізація ініціатив Мін’юсту: на Рівненщині відбулося засідання антирейдерського штабу

gol

Боротьба з рейдерським захопленням землі чи зібраного збіжжя стала в Україні дуже актуальною. Тому в кожній області працюють мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги з метою консультування громадян щодо можливих рейдерських атак.


Окрім того, з ініціативи Міністра юстиції Павла Петренка в регіонах створені оперативні штаби, які реагують на спроби захоплення землі чи зібраного збіжжя. 

Так, вчора, 29 вересня, у приміщенні Рівненської обласної державної адміністрації відбулося засідання атирейдерського штабу, участь у якому взяв директор Регіонального центру з надання БВПД Василь Овдіюк.

Під час роботи оперативного антирейдерського штабу його учасники розглянули звернення жителів двох сіл Дубенського району – Миньківці та Сапанівчик. Так, їхні паї розташовані на полях, які упродовж 10 років обробляє СВК «Нива». Підприємство регулярно виплачує орендну плату.

1

На початку року на території сіл ТОВ «Юагрія» запропонувало кращі умови оренди землі. Тож деякі селяни розпочали переоформляти договори. Процес тривав досить довго, і в результаті польові масиви були розірвані на ділянки у шаховому порядку. Для вирішення питання підприємства усно домовилися про те, що після збирання урожаю на власних паях жителям сіл виплатять орендну плату.

Варто зазначати, що це 4-те звернення, яке розглядає та тримає на контролі антирейдерський штаб.

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).