назад
15.07.16

Реалізація пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань

0005Наказом Міністерства юстиції України «Про запровадження пiлотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» від 17 червня 2016 року №1717/5 запроваджується пілотний проект із забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

З метою реалізації пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань було проведено низку відповідних заходів серед регіональних та місцевих центрів з надання БВПД спільно з ГТУЮ та державним підприємством «Національні інформаційні системи».

Станом на 15 липня 2016 року 25 уповноважених працівників у регіональних та 195 – у місцевих центрах пройшли відповідне навчання у форматі семінару.

Під час навчання в окремих областях головні територіальні управління юстиції Миколаївської, Одеської, Рівненської, Сумської, Хмельницької, Чернівецької області забезпечили працівників місцевих центрів методичними матеріалами.

В інших областях та м. Києві навчання проводилось на підставі законодавства з відпрацюванням практичних навичок роботи.

В усіх регіонах організовано та проводяться заходи широкого інформування громадськості, державних органів щодо запровадження зазначеного пілотного проекту, зокрема:

• розміщено відповідні повідомлення на веб-сайтах регіональних та місцевих центрів, головних територіальних управлінь юстиції у областях та м. Києві;
• розміщується на періодичній основі інформація у періодичних виданнях місцевих ЗМІ, соцмережах;
• тема виконання місцевими центрами нової функції висвітлюється у теле- та радіопрограмах, інтернет-виданнях;
• інформування райдержадміністрацій про виконання місцевими центрами зазначеної функції.

13697200 302288803437728 4966905368875723001 n

Станом на сьогодні до місцевих центрів з надання БВПД з питань прийому-видачі відповідних документів звернулось 14 осіб, яким надано відповідні консультації.

Переглянути адреси місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги по всій території України можна тут.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook      YouTube YouTube      Google Google+  тTwitter