назад

Регіональний центр збільшує кількість партнерів

region150720161

15 липня 2016 року в приміщенні обласної державної адміністрації відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області та Радником Міністерства соціальної політики з питань внутрішньо-переміщених осіб по Полтавській області.

Угода, затверджена підписами директора Регіонального центру Олександра Черчатого та Радника Мінсоцполітики Вікторії Курилко, передбачає налагодження  співпраці та координацію зусиль з питань надання правової допомоги населенню, партнерську взаємодію та використання ресурсів сторін у сфері надання правових послуг.

Під час прес-конференції для засобів масової інформації акцентовано увагу на проблемах однієї з найбільш вразливих категорій населення – внутрішньо переміщених осіб, по кількості яких Україна займає 6 місце у світі та 3 місце серед країн Європи. Лише на території Полтавської області зареєстровано понад 30 тисяч таких осіб, значна кількість яких – люди працездатного віку. Поруч з проблемами з відсутністю житла, працевлаштування, такі люди гостро потребують правової підтримки, яка може спростити процес адаптації переселенців на новому місці проживання, допомогти у вирішенні питань отримання соціальної допомоги та інших побутових проблем. В кінцевому рахунку від цього отримає користь і Полтавщина, в повній мірі використавши освітній та кваліфікаційний рівень нових членів територіальної громади області. reg1507201623

Меморандум, підписаний сьогодні, передбачає взаємодію сторін у реалізації прав внутрішньо переміщених осіб на отримання первинної та вторинної правової допомоги, організації спільних заходів з підвищення правової обізнаності цієї категорії населення за рахунок як державних коштів, так і ресурсів міжнародної «Програми посилення участі громадянського суспільства у роботі Міністерства соціальної політики України та процесі національного примирення», запроваджену спільно з канадською неурядовою організацією «Stabilization SupportServises” за підтримки Уряду Великої Британії.

Нагадуємо, що з питань отримання безоплатної правової допомоги Ви можете  звернутись за телефоном прямої безкоштовної телефонної лінії 0-800-213-103.region150720162