назад

Реалізацію реформи в галузі виконання судових та інших рішень обговорили під час круглого столу у Чернігові

280318 0028 березня 2018 року заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Олеся Пирковська взяла участь у круглому столі на тему: «Реформа системи виконання рішень, виклики та перспективи».

Учасниками заходу також були судді Апеляційного суду Чернігівської області та Чернігівського окружного адміністративного суду, представники Головного територіального управління юстиції в області, обласної Ради адвокатів, регіональний координатор Уповноваженого ВР з прав людини та громадські активісти.

Захід відкрив виконавчий директор БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» Віталій Місяць, який підкреслив, що проведення таких заходів є дуже важливим кроком у реалізації реформи в галузі виконання судових та інших рішень.

Учасники обговорили новели процесуального законодавства щодо примусового виконання рішень судів загальної юрисдикції. Особливу увагу присутні акцентували на нових процесуальних кодексах, ефективності примусового виконання судових рішень, потребах у вдосконаленні процесуального законодавства, що стосується виконання судових рішень та шляхах покращення взаємодії органів державної виконавчої служби, приватних виконавців та суду.

Робота державної виконавчої служби в умовах реформи виконавчого провадження не оминула обговорення під час круглого столу, а саме: сучасний стан державної системи виконання судових рішень, законодавчі прогалини, що заважають підвищенню ефективності примусового виконання, потреби в покращенні взаємодії з іншими державними органами задля підвищення ефективності примусового виконання рішень.

Учасники засідання проаналізували поточний стан змін в галузі виконання судових та інших рішень, зупинилися на новелах процесуального законодавства, окреслили шляхи поліпшення співпраці органів державної виконавчої служби, приватних виконавців та судів. Не залишили осторонь правники і питання подолання законодавчих прогалин.

Проект реалізовують БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» та ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.

280318 01