назад

Семінар-навчання для працівників системи БПД Волинської області

Semіnar navchannya 29.03 029 березня 2018 року у приміщенні Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки відбувся навчальний семінар для працівників системи безоплатної правової допомоги регіону з питань інформаційно-комунікаційної роботи та діловодства.

Для участі у проведення семінару були запрошені фахівці у галузі ЗМІ – випусковий редактор та журналіст телеканалу «Аверс» Галина Баран і Наталія Поліщук, а також головний спеціаліст відділу формування НАФ та діловодства Державного архіву Волинської області Олег Дудко.

На початку заходу з вітальним словом до присутніх звернувся заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Євгеній Блащук, який наголосив на важливості проведення заходів, котрі сприяють підвищенню фахової кваліфікації працівників та розвитку ситеми БПД.

Semіnar navchannya 29.03 2

Фахівці телеканалу «Аверс» висвітлили питання співпраці із засобами масової інформації як інструменту розвитку системи БПД та надали практичні рекомендації щодо інформаційного супроводу роботи Центрів і підготовки публікацій для розміщення на власних інтернет-ресурсах, а також для публікацій у пресі. Крім того, телевізійники порадили працівникам системи БПД, як краще комунікувати із журналістами та чим саме можна зацікавити представників медійної сфери.

Начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД Андрій Петрик надав рекомендації стосовно процесу адміністрування офіційних сторінок центрів з надання БВПД у соціальній мережі Фейсбук, а також акцентував увагу на ефективних механізмах поширення інформації про загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

Semіnar navchannya 29.03 3

Головний спеціаліст архіву поінформував присутніх про організацію архівної роботи в частині експертизи цінності документів та формування архівних справ, надав роз’яснення щодо зберігання документів згідно затверджених номенклатур та окреслив процедуру передачі документації до Державного архіву.

В.о. начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання БВПД Мирослава Хлистік доповіла про нормативне регулювання порядку організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях. Фахівець Центру поінформувала присутніх про набрання чинності Постанови Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 року № 55 «Деякі питання документування управлінської діяльності», якою внесено зміни до окремих аспектів ведення діловодства у державних структурах, а також акцентувала увагу присутніх на наказі Міністерства юстиції України від 18.06.2015 № 1000/5 «Про затвердження Правил організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях».

Semіnar navchannya 29.03 1

Вкінці зустрічі усі учасники обмінялися власними думками та пропозиціями стосовно оптимізації внутрішньої роботи в частині діловодства, а також окреслили механізми посилення процесу зовнішньої та внутрішньої комунікації з метою поширення інформації про безоплатну правову допомогу.

Регіональний центр з надання БВПД у Волинській області висловлює подяку керівництву Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки за надане приміщення для проведення семінару, а також працівникам телеканалу «Аверс» і Державного архіву Волинської області за методичну допомогу та підтримку.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua