назад

Регіональний центр продовжує правопросвітницьку роботу в лікувальних закладах

З метою підвищення правової свідомості пацієнтів лікувальних закладів міста Миколаєва та їх родичів, представники Регіонального центру з надання БВПД проводять інформаційну роботу. Так, 11серпня 2017 року директор центру Валентин Чистий відвідав Миколаївську міську лікарню №3 й проінформував її відвідувачів та персонал про їх право на отримання правової допомоги.  

Дуже часто, звернувшись до лікарняного закладу, громадяни, в силу юридичної необізнаності, не користуються своїми правами. Тому, заходи, розраховані на підвищення правової свідомості пацієнтів медичних установ є надзвичайно важливими.

Саме тому Валентин Чистий у приміщенні лікарні розповів про  права пацієнтів, які визначені статтею 6 «Основ законодавства України про охорону здоров’я». Він наголосив на тому, що кожен має право вільно обирати лікаря та методи лікування відповідно до його рекомендацій; право на отримання достовірної і повної інформації про стан свого здоров’я, у тому числі на ознайомлення з відповідними медичними документами, що стосуються його здоров’я; право відмовитись від лікування; право на таємницю про стан свого здоров’я, факт звернення за медичною допомогою, діагноз, а також про відомості, одержані при його медичному обстеженні.IMG 2539

Директор Регіонального центру наголосив і на тому, що окрім прав, пацієнти мають і обов’язки, яких повинні дотримуватись під час лікування. Найголовніші з них: виконання медичних приписів лікаря та виконання правил внутрішнього розпорядку закладу охорони здоров’я.

Крім цього, Валентин Чистий розповсюдив  буклети в яких йдеться про можливість кожного громадянина скористатись правом на отримання безоплатної юридичної консультації, а також у випадках передбачених Законом України «Про безоплатну правову допомогу» отримати адвоката для захисту своїх прав.IMG 2730

Нагадаємо, що за правовою допомогою можна звернутись до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська, 46, тел.: (0512) 37-50-43. Або зателефонувати на цілодобову гарячу лінію: 0 (800) 213 103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України).