назад
04.11.15

Регіональний центр проводить роботу щодо налагодження співпраці з новообраними головами об’єднаних громад

P51104 1250324 листопада заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання вторинної правової допомоги у Чернігівській області Рибак Вероніка провела робочу зустріч з новообраним головою Вертіївської об’єднаної громади Ігорем Морозом.

В рамках зустрічі сторони домовилися про співпрацю. Новообраний голова зауважив, що з радістю зустрінеться з представниками Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та разом спланує майбутній план заходів. Також, в рамках зустрічі було обговорено питання щодо проведення виїзних приймалень та перенаправлення клієнтів до центру.
Зустріч пройшла на базі Офісу реформ у Чернігівській області, який займається децентралізацією. Реформа децентралізації – одна з ключових реформ, що нині впроваджується в Україні. Важливим чинником успішної реалізації реформи є широка підтримка з боку громадськості, яка формується через активну роз’яснюючу роботу у взаємодії усіх зацікавлених сторін. Сьогодні вкрай потрібно привернути увагу населення до змісту реформ, у простій формі розповісти людям про переваги, які вони отримають від об’єднання громад, передачі повноважень та ресурсів від державних органів влади органам місцевого самоврядування. У Чернігівській області сьогодні вже створено 5 об’єднаних територіальних громад, одна з них і є Вертіївська.