назад
05.05.17

Регіональний центр проводить заходи для удосконалення якості надання правових послуг

05.05 1Сьогодні, 5 травня 2017 року, на базі Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області працювали три робочі групи, які складалися з юристів місцевих центрів з надання БВПД. У результаті засідання сформовані пропозиції для фахівців системи безоплатної правової допомоги Вінниччини з обслуговування клієнтів.

Регіональним центром розпочато заходи по удосконаленню роботи системи БПД у Вінницькій області та відпрацюванню ефективного механізму надання первинної та вторинної правової допомоги. З цією метою сформовано робочі групи з працівників, які безпосередньо обслуговують клієнтів місцевих центрів та клієнтів бюро правової допомоги. Для узагальнення набутого досвіду їм була поставлена задача сформувати дієвий механізм, що справді буде допомагати у роботі юристам системи БПД. Діяльність даних груп була спрямована на вдосконалення та оптимізацію роботи працівників місцевих центрів та бюро правової допомоги, а також узагальнення переліку нормативних документів для використання у роботі системи БПД.05.05 305.05 4

 «Головний пріоритет системи БПД – ефективна допомога клієнту! Необхідно забезпечити надання якісних правових послуг. Для цього слід удосконалити та розробити зразки документів, якими засвідчується надання чи відмова у наданні БПД. Слід повно та чітко вказувати визначені підстави, умови та критерії надання/відмови у наданні таких послуг» такими словами розпочала зустріч в.о. директора Регіонального центру Марина Лукіянова.

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Олександр Сільніцький зазначив: «Підготовлені пропозиції по удосконаленню якості надання правових послуг значно полегшать роботу працівникам системи БПД».

05.05 2

Загалом, робота була направлена на удосконалення роботи у 3-х напрямках:

1) Деталізація порядку оформлення прийняття клієнта;

2) Надання БВПД;

3) Специфіка надання правової допомоги окремим категоріям клієнтів.

Такий захід також сприяв обміну власним досвідом між працівниками місцевих центрів з надання БВПД та розробленими зразками документів. Надалі, підготовлені пропозиції по удосконаленню стандартів якості надання правових послуг будуть розглянуті на засіданні Керівної ради.05.05 5

Нагадаємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106