назад

Регіональний центр розширює коло партнерів

memz

 

26 січня Регіональний центр з надання БВПД у Полтавській області та Управління сім’ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації об’єднали зусилля з метою забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, уклавши Меморандум про співпрацю.

 

Меморандум підписали директор Регіонального центру Олександр Черчатий та директор Управлінням сім’ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації  Олександр Буцький.

 Основними завданнями партнерської співпраці є забезпечення підтримки та надання правової допомоги, створення рівних можливостей доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної первинної правової допомоги, а також проведення та організація заходів щодо правової освіти населення Полтавської області.

«Досягнути поставлених завдань ми плануємо шляхом взаємодії з питань реалізації права осіб на отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, в тому числі постраждалим особам від домашнього насильства на базі загальних та спеціальних служб підтримки. Також планується проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості населення області у рамках  навчальної, методичної, наукової, інформаційної та іншої діяльності», – резюмував  директор Регіонального центру.osnov

«Підписання Меморандуму забезпечить належне право громадян на правову допомогу, в тому числі й осіб, які постраждали від домашнього насильства. Запланована правопросвітницька робота стане належним підґрунтям для інформування громадян про їх права та алгоритм дій в тих чи інших правових ситуаціях», – додав Олександр Буцький.

 Сторони також домовилися про проведення спільних правопросвітницьких заходів у рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО».

 Підписання меморандуму про співпрацю стало ще одним кроком до  ефективної, злагодженої співпраці органів виконавчої влади області та системи БПД щодо забезпечення населення якісними правовими послугами, які вони можуть отримати, звернувшись центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги Полтавської області.32601

 Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.