назад

Регіональний центр та ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» консолідують зусилля для підтримки тих, хто потерпає від насильства

desyate kvСьогодні, 28 листопада 2017 року, в рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства» відбулася прес-конференція, присвячена проблемам гендерного насильства серед біженців та переселенців. У заході приймали участь представники ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» та Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області, які підписали меморандум про співпрацю.

На прес-конференції виступили: Президент Громадської організації «Десяте квітня» Марина Курочкіна, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Одеській області Світлана Клішина, юрист проекту «Превенція гендерного насильства серед біженців та переселенців» Наталія Маркочева, менеджер проекту «Превенція гендерного насильства серед біженців та переселенців» Марина Губська.

В рамках співпраці Регіонального центру та ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» передбачено проведення різних заходів щодо попередження гендерного насильства серед біженців та переселенців.

Програмою передбачено надання безоплатної первинної правової, психологічної допомоги та інших видів захисту біженців та внутрішньо переміщених осіб, які проживають у м. Одеса. 

{source}

{/source}

2 грудня о 17.00 на Приморському бульварі (біля пам’ятнику Дюку де Рішельє) у рамках міжнародної акції «16 днів проти насильства» відбудеться флешмоб «Коло підтримки» за участі жінок біженок та внутрішньо переміщених осіб, представників громадських організацій, органів місцевого самоврядування. Ми символічно розірвемо коло насильства та об’єднаємось у коло підтримки. А також спробуємо візуалізувати тему насильства за допомогою світлової анімації.

Мета акції – привернути увагу громадськості на актуальність та масштабність проблеми насильства в Україні.

Запрошуємо усіх небайдужих одеситів приєднатись до кола нашої спільної підтримки тих, хто потерпає від насильства та не зважується або не має можливості йому протидіяти.

Нагадаємо, що за безоплатною правовою допомогою можна звернутися у 3 одеських місцевих центри (вул. Коблевська, 40; Отамана Головатого, 1; Богдана Хмельницького, 98), а також у центри в Арцизі, Ізмаїлі, Подільську та Роздільній. Крім того, жителі віддалених місцевостей мають можливість прийти з правовими питаннями до бюро правової допомоги, які працюють у кожному районі Одеської області.

Адресу найближчого центру або бюро правової допомоги, можна дізнатися в операторів гарячої лінії: 0-800-213-103 чи на сайті Регіонального центру з надання БВПД в Одеській області.

Отримати консультацію або взяти участь у заходах можна також, звернувшись до ГО «ДЕСЯТЕ КВІТНЯ» за адресою: вул. Героїв Крут (Терешкової), 15.