назад

Регіональний центр та Полтавська обласна організація профспілки працівників державних установ України об’єднали зусилля для захисту трудових прав

11 грудня 2019 року Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області та Полтавська обласна організація профспілок працівників державних установ України підписали Меморандум про співпрацю, який має на меті забезпечити доступ громадян до якісної та своєчасної правової допомоги, належний захист їх прав на працю та соціальне забезпечення.

Документ своїми підписами закріпили очільник системи БПД області Олександр Черчатий та голова Полтавського обласного відділення Ірина Богуш.

Підписуючи Меморандум, голова Полтавської обласної організації Ірина Богуш резюмувала, що спільне завдання сторін – це захист соціально-економічних і правових інтересів громадян, в першу чергу працюючих. Вона висловила впевненість, що співпраця невдовзі обов’язково принесе свої позитивні плоди, адже Організація та Регіональний центр мають спільні завдання, спрямовані на недопущенні порушень прав і свобод людини.

«За захистом трудових прав звертаються 6 % клієнтів системи безоплатної правової допомоги. Дуже часто з юридичними питаннями люди звертаються також до профспілок, тому консолідація зусиль структур забезпечить захист прав трудових прав громадян»,- додав Олександр Черчатий.

За його словами така співпраця більш ніж потрібна у зв’язку з прийняттям нового Трудового кодексу України, адже відповідно до доручення Президента, Кабінет Міністрів має до 31 грудня цього року розробити та внести на розгляд Верховної Ради проєкт Трудового кодексу, який має сприяти лібералізації трудових відносин та наблизити законодавство про працю до сучасних вимог,тому може виникнути багато питань у галузі трудового законодавства.

Задля ефективної реалізації Меморандуму Сторони здійснюватимуть співпрацю щодо налагодження взаємодії між Полтавською обласною організацією профспілки працівників державних установ України та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, представниками місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою вжиття спільних заходів для забезпечення надання безоплатної правової допомоги мешканцям Полтавської області; організації та проведення спільних заходів; розроблення та реалізація спільних проектів та /або програм, спрямованих на утвердження верховенства права та посилення гарантів прав і свобод мешканцям Полтавської області; тощо.