назад

Регіональний Центр відвідали офіційні представники місії ОБСЄ

159589Днями, а саме 11 лютого 2016р., в  Регіональному центрі з надання  БВПД в Івано-Франківській області відбулася робоча зустріч керівництва центру з спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Джеймсом Хантом та Лешеком Кочіком. В зустрічі, крім  керівництва  центру, взяв активну участь адвокат і досвідчений юрист з військових питань Михайло Олейняш, а також начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Міськів та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів допомоги Оксана Осудар.

Власне, гості  з ОБСЄ коротко поінформували присутніх про головні завдання та напрями міжнародної місії в Україні і регіонах, а саме: моніторинг безпеки на заході і окремо в східно-південних областях, забезпечення і дотримання прав людини (в т.ч. прав мобілізованих військовослужбовців та учасників АТО, їх сімей), національних меншин, внутрішньо переміщених осіб,біженців. В свою чергу, директор центру Михайло Євчук  розповів про діяльність регіонального та трьох місцевих центрів з надання  БВПД, про реформування територіальних органів юстиції та покращення роботи системи з надання безоплатної правової допомоги через створення в кожному районі і місті обласного значення  Бюро Правової Допомоги.

6

Також М. Євчук навів конкретні статистичні дані щодо виданих  центром адвокатам доручень  по затриманих особах і тим громадянам,яким відповідно до ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» надано правову допомогу чи просто юридичні консультації. Заступник  директора Володимир Ковальчук поділився  інформацією щодо співпраці РЦ та місцевих центрів з органами влади та органами самоврядування  з питань надання  первинної правової допомоги громадянам, взаємодії з Центром допомоги учасникам АТО, створеним  нещодавно при Івано-Франківській ОДА, постійними депутатськими комісіями обласної ради з питань прав людини, законності,правопорядку та з питань захисту учасників і ветеранів АТО; іншими громадськими правозахисними організаціями та журналістами місцевих ЗМІ.  

10

Адвокат Михайло Олейняш на конкретних прикладах розповів про справи,які стосувалися мобілізованих військовослужбовців Івано-Франківської області,зокрема по 5-му батальйону територіальної оборони «Прикарпаття», яким  надавалась  конкретна  юридична  допомога щодо  захисту їх прав. На завершення зустрічі Михайло Євчук подякував представникам Спеціальної моніторингової місії  в Україні Джеймсу Ханту та Лешеку Кочіку за можливість відвідання центру та цікаве спілкування.


{gallery}pictures/2016.02.15_ОБСЄ{/gallery}