назад

Регіональний центр з надання БВПД захищає права засуджених

gol

Відповідно до плану діяльності системи безоплатної правової допомоги у Рівненській області на 2017 рік, фахівці Регіонального центру з надання БВПД регулярно здійснюють виїзди до установ виконання покарань.

Так, днями заступник начальника відділу організації надання БВПД Павло Бірук відвідав Катеринівську та Полицьку виправні колонії, які знаходяться у Володимирецькому та Сарненському районах відповідно.


Під час візиту Павло  Бірук спершу провів для працівник установ відбування покарань семінари для роз’яснення діючих положень законодавства щодо процедури та порядку застосування до засуджених заохочень і стягнень, роботи дисциплінарної комісії установи, механізму оскарження її рішень а також отримання послуг центру безоплатної вторинної правової допомоги з цих питань.


1

Окрім того, фахівець Регіонального центру провів особистий прийом громадян, під час якого роз’яснив засудженим типові помилки, які вони допускають при написанні звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги. Зокрема, йдеться про відсутність у заяві інформації щодо предмету звернення, цілі та виду безоплатної вторинної правової допомоги, яку бажає отримати заявник. Також Павло Бірук наголосив присутнім на проблемних питаннях, які виникають під час отримання БВПД особам, засудженим до позбавлення волі, та шляхи їх вирішення, а також акцентував увагу на тому, що листування з Регіональним центром має відбуватися лише через адміністрацію установи виконання покарань.

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).