назад

У Головному територіальному управлінні юстиції Дніпропетровської області підбили підсумки першого півріччя роботи

127 липня 2017 року у Головному територіальному управлінні юстиції у Дніпропетровській області пройшла прес-конференція щодо результатів діяльності ГТУЮ за I півріччя 2017 року. Про досягнення та напрацювання своїх відомств розповіли також керівники установ, підпорядкованих Міністерству юстиції України. Участь у заході взяла і очільниця Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Яцуба.

-Ми уже неодноразово розповідали про основні реформи Міністерства юстиції України і сьогодні можемо з упевненістю зазначити, що деякі пілотні проекти, такі як шлюб за добу, вручення свідоцтва про народження у пологовому будинку, вже мають всеукраїнський статус і сприймаються нашими громадянами як належне, – зазначила перший заступник начальника ГТУЮ Ольга Захарова.- Але ми не зупиняємося на досягнутому, основна наша мета – спрощення надання послуг населенню.  Тобто переведення багатьох послуг у електронний вигляд для того, щоб кожен громадянин міг отримувати їх своєчасно та в повному обсязі без спілкування безпосередньо з державними чиновниками.

У ході прес-конференції також детально підбили підсумки роботи своїх управлінь Андрій П’ятницький, начальник Управління державної виконавчої служби ГТУЮ, Тимофій Дудін, начальник Управління державної реєстрації ГТУЮ, Дмитро Порошин, директор Дніпропетровського науково – дослідного інституту судових експертиз,  Володимир Мелюхов, начальник Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України,  Вікторія Нечаєва, директор Дніпропетровської філії ДП «СЕТАМ» та інші.

Про підсумки роботи за перше півріччя цього року, яке було дуже насиченим для фахівців системи безоплатної правової допомоги, розповіла директор Регіонального центру з надання БВПД Людмила Яцуба.

– Якщо говорити про результативні показники діяльності, то від початку року Регіональним центром з надання БВПД було видано більше 4 000 доручень. А це майже вдвічі більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, – зазначила очільниця центру. – Працівники місцевих центрів та бюро зареєстрували 25 000 звернень клієнтів, яким було надано правову консультацію, 3000 з яких звернулись безпосередньо за отриманням представництва їх інтересів адвокатами системи БВПД у суді або для оформлення процесуальних документів. Працівники центрів здійснили більше 100 виїздів мобільних та дистанційних пунктів доступу до БПД, а кількість осіб, що звернулась за отриманням правової допомоги під час таких виїздів, склала більше 3000 осіб.

Не оминула увагою Людмила Яцуба і активну роботу фахівців системи БПД над правовою обізнаністю громадян: «Наші спеціалісти відвідують різноманітні культурні заходи, акції, круглі столи, семінари, які організовують  для переселенців, учасників АТО чи інших вразливих групп населення. На таких заходах вони не лише розповідають про систему БПД, а і беруть активну участь у розробці різноманітних программ, в тому числі загальнодержавних. Наприклад, у березні в Харкові пройшов тренінг з обговорення проекту Державної цільової програми реабілітації та соціальної адаптації учасників АТО у якому активну участь взяли фахівці Першого дніпропетровського місцевого центру. Спеціалісти Регіонального центру долучились до обговорення актуальних питань протидії злочинності на Міжнародній науково-практичній конференції в Дніпрі. Дніпропетровські правники також взяли активну участь у розробці алгоритму допомоги постраждалим від гендерно-обумовленого насильства на семінарі «Зміцнення міжвідомчого реагування на ґендерно-обумовлене насильство в Україні», який проходив у місті Києві. Це свідчить про те, що ми не лише намагаємося якомога ширше інформувати громадськість про роботу системи БПД, а і працюємо над розробленням дієвих механізмів захисту прав громадян».

Підбиваючи підсумки зустрічі, Ольга Захарова висловила сподівання, що наступні півроку роботу будуть не менш плідними для органів юстиції. І вже наступного разу команда ГТУЮ області зможе розповістипро низку проектів, які здатні зробити життя та взаємодію громадськості з державою більш комфортними.

{gallery}news/2017/07/14{/gallery}