назад

Регіональний центр з надання БВПД: захищаючи права засуджених

gol

Днями у Городоцькому виправному центрі відбувся День відкритих дверей за участю представників державних органів та громадських організацій. Участь у заході, зокрема, взяв заступник начальника відділу організації надання БВПД Регіонального центру Павло Бірук.


Варто зазначити, що такі заходи проводяться з метою уникнення випадків неналежного поводження із засудженими, забезпечення їхніх прав в умовах позбавлення волі, а також своєчасного реагування на звернення щодо неналежних умов тримання та забезпечення прозорості функціонування установи.


Учасники Дня відкритих дверей обговорили проблемні моменти, які виникають у діяльності установи, а також питання взаємодії з державними і громадськими організаціями для частині забезпечення належних умов тримання, захисту прав засуджених.


1


Окрім того, під час особистого прийому, яких провів Павло Бірук, засудженим роз’яснили типові помилки, які вони допускають при написанні звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги, зокрема, відсутність у заяві інформації щодо предмету звернення, цілі та виду безоплатної вторинної правової допомоги, яку бажає отримати заявник. Також присутнім наголосили на проблемних питаннях, які виникають під час отримання БВПД особам, засудженим до позбавлення волі, та шляхи їх вирішення, а також акцентували увагу на тому, що листування з Регіональним центром має відбуватися лише через адміністрацію установи виконання покарань.


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).