назад

Результати конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД у Волинській області

rezult VolynПідбито результати конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області. За його підсумками до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу, включено 27 адвокатів.

Конкурс проходив відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 13.11.2017 № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги» з 18 листопада 2017 року по 23 січня 2018 року.

Однак, у Волинській області відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 22.01.2018 № 164/7 другий етап конкурсу (індивідуальні співбесіди конкурсної комісії з адвокатами) проводився повторно у зв’язку з порушенням конкурсною комісією обов’язкових умов проведення конкурсу – відкритості і прозорості (до участі в засіданні не був допущений спостерігач). Повторний етап відбувся впродовж 29 січня – 1 лютого. За підсумками проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги», індивідуальних співбесід із конкурсною комісією та з урахуванням наданих оригіналів документів 27 адвокатів, що проходили конкурс у Волинській області, включені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

З оновленим витягом з вказаного Реєстру можна ознайомитись тут:

Переглянути Реєстр адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Переглянути статистику щодо динаміки та результатів конкурсу у регіональному розрізі

Нагадаємо, це вже 9-ий конкурс, проведений у рамках залучення адвокатів до надання безоплатної вторинної правової допомоги, починаючи із 2012 року. Цей конкурс відрізняється від попередніх восьми, зокрема, значно спрощеною процедурою його проходження для адвокатів. У серпні минулого року були внесені відповідні зміни до профільної постанови Уряду, якою затверджено Порядок і умови проведення конкурсу адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги (переглянути).

Так, кількість етапів конкурсу було скорочено із трьох до двох. Для участі в конкурсі адвокати реєструвалися онлайн, а також проходили дистанційний курс «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги», оцінка за результатами якого формувалася автоматично.

Адвокати, які успішно пройшли конкурс, залучатимуться для надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 11.01.2012 № 8.

Також нагадаємо, що з 1 січня 2018 року розмір оплати за годину роботи адвоката за надання безоплатної правової допомоги збільшено вдвічі і становить 5% розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на момент подання адвокатом акта надання безоплатної вторинної правової допомоги до відповідного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 №1048 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 вересня 2014 р. №465».
_________________________________________
Довідкова нормативна база:

Постанова КМУ від 17.09.2014 № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу».

Порядок і умови проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджений постановою КМУ від 28.12.2011 № 1362 (у редакції постанови КМУ від 09.08.2017 № 575).

Порядок і умови укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджені постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.

Наказ Мін’юсту від 13.11.2017 № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги».

Наказ Мін’юсту від 22.01.2018 № 164/7 «Про повторне проведення другого етапу конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області».

Порядок оцінювання адвокатів за результатами конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджений наказом Мін’юсту від 13.11.2017 № 3552/5.