назад

Робоча група «мобільних точок доступу» до системи БВПД працювала на Глухівщині

SuR 290817 1129 серпня відбувся виїзд «мобільних точок доступу» до системи безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області до Березівської об’єднаної територіальної громади та Баницької сільської ради.

Цього разу до складу робочої групи увійшли заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Володимир Жалковський, начальник відділу представництва Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Наталія Олійник, начальник Глухівського бюро правової допомоги Богдан Балицький, головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Володимир Потапов та представники Головного територіального управління юстиції у Сумській області.

SuR 290817 01

SuR 290817 02

SuR 290817 05

Загалом було надано консультацію 15 громадянам: Березівська об’єднана територіальна громада – 10, Баницька сільська рада – 5.

Найбільше питань, з якими зверталися клієнти до спеціалістів стосувалося земельного законодавства (спадщина та пай).

Крім того, робоча група надала консультації щодо трудового, цивільного та сімейного законодавства, проконсультувала з фінансових питань, а також щодо нарахування пенсій.

Представники системи безоплатної вторинної правової допомоги Сумщини провели вуличне інформування та надавали адресну правову допомогу в селищі Баниця.

SuR 290817 03

SuR 290817 06

SuR 290817 08

Також присутнім надали загальну інформацію щодо діяльності центрів та бюро з надання правової допомоги: громадяни ознайомилися з графіком їхньої роботи та контактними даними.

Наступний виїзд «мобільних точок доступу» до БВПД відбудеться 31 серпня. Робоча група здійснюватиме консультування громадян у Новослобідській об’єднаній територіальній громаді та Зінівській сільській раді.

SuR 290817 07

SuR 290817 04

SuR 290817 09

Нагадаємо, що 11 серпня розпочали роботу «мобільні точки доступу» до системи безоплатної вторинної правової допомоги.

Наступні дві місяці спеціалісти інформуватимуть громадськість щодо захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидкого та ефективного реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення їх майна та оперативного надання безоплатної правової допомоги.

Уважно слідкуйте за графіком виїздів «мобільних точок доступу» системи БВПД та не упустіть можливість отримати кваліфіковану допомогу.