назад

Робоча група «мобільних точок доступу» до системи БВПД у Сумській області консультувала громадян на Краснопільщині

2017 08 16 SuR115 серпня відбувся другий виїзд «мобільних точок доступу» до системи безоплатної вторинної правової допомоги, що діють за дорученням міністра юстиції України Павла Петренка. Цього разу робоча група відвідала Краснопільську селищну об’єднану територіальну громаду та Мезенівську сільську раду (Краснопільський район).

Консультації здійснювали представники системи безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області – заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Юлія Омельченко, начальник відділу представництва Сумського місцевого центру з надання БВПД Олександр Пономаренко, начальник Краснопільського бюро правової допомоги Сергій Куцеренко та головний спеціаліст Краснопільського бюро правової допомоги Володимир Пилипець спільно з представниками Головного територіального управління юстиції у Сумській області.

2017 08 16 SuR3

Перш за все, присутніх проінформували щодо контактних даних центрів та бюро правової допомоги, до яких можна звернутися задля вирішення нагальних правових проблем. Продовженням роботи став особистий прийом громадян.

Усього робоча група надала консультації 14 особам: Краснопільська селищна територіальна громада – 8 осіб, Мезенівська сільська рада – 6 осіб. До того ж, було організовано роботу в формі дискусії, де громадяни мали змогу ставити свої запитання та одразу отримувати відповіді. Найбільше питань стосувалося земельного законодавства, а саме порядок оформлення та витребування паїв, оренда землі, податок на нерухомість.

201 08 16 SuR

Крім того, спеціалісти консультували громадян щодо поновлення строків на спадщину, порядку ліквідації юридичної особи, податку на нерухомість, порядку набуття громадянства іноземцем, незакінченого будівництва, введення в експлуатацію будинку тощо.

2017 08 16 SuR 4

Наступний виїзд «мобільних точок доступу» до БВПД відбудеться 22 серпня. Робоча група здійснюватиме консультування громадян у Грунській об’єднаній територіальній громаді та Чернеччинській сільській раді (Охтирський район).

2017 08 16 SuR2

Нагадаємо, що 11 серпня розпочали роботу «мобільні точки доступу» до системи безоплатної вторинної правової допомоги.

Наступні дві місяці спеціалісти інформуватимуть громадськість щодо захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидкого та ефективного реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення їх майна та оперативного надання безоплатної правової допомоги.

Уважно слідкуйте за графіком виїздів «мобільних точок доступу» системи БВПД та не упустіть можливість отримати кваліфіковану допомогу від професіоналів.