назад

Orehov 289x217


Насиченим видався робочий день 19 жовтня поточного року для директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Павла Наливайка та начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру Олександра Гришина.


Прийоми громадян у Гуляйпільському, Пологівському та Оріхівському бюро правової допомоги, зустрічі з місцевим жителями та обговорення їхніх проблем, робочій візит до Гуляйпільського районного суду Запорізької області та домовленості про спільні наради.

Gulyaypole2 289x217Під час прийому у місті Гуляйполе Павло Іванович роз`яснив громадянам, які звернулися у цей день до бюро правової допомоги питання, що були пов’язані із розірванням шлюбу, оформлення субсидії, отримання вторинної правової допомоги тощо. Також присутнім було надано роз’яснення щодо завдання новостворених відділів, окреслено місію, бачення та цінності системи безоплатної правової допомоги, принципи і напрямки роботи одного з найбільш дієвих соціальних проектів Уряду України.

Також під час робочої поїздки було відвідано Гуляйпільський районний суд Запорізької області, де відбулася зустріч з головою Гуляйпільського районного суду Запорізької області суддею Наталією Каракай. Павло Іванович, скориставшись нагодою, розповів про систему вторинної правової допомоги та про новоутворений відділ «Гуляйпільське бюро правової допомоги», про його функції та повноваження. Gulyaypole 289x217

Під час розмови з суддею було обговорено питання участі адвокатів, які залучені до надання вторинної правової допомоги, у судових процесах, а також представленні інтересів осіб, яким надається вторинна правова допомога. За результатами зазначеної робочої зустрічі було заплановано проведення спільної наради працівників районного суду з фахівцями Гуляйпільського бюро правової допомоги щодо права громадян на безоплатну правову допомогу.

Гуляйпільське бюро правової допомоги – м. Гуляйполе, вул. Соборна, 103, huliaipilske@legalaid.zp.ua, тел.: (06145) 42514

Polog 289x217Наступним був візит до Пологівського бюро правової допомоги, що є самостійним відділом Бердянського місцевого центру з надання БВПД. На прийом звернулися місцеві жителі, які отримали кваліфіковані відповіді на питання, що стосувалися земельного, договірного та сімейного права. Гостями з обласного центру було наголошено, що кожен, хто звернеться до бюро, зможе отримати юридичні консультації та роз’яснення з правових питань, скористатися електронними сервісами Мін’юсту (фахівець бюро забезпечить доступ громадянина до комп’ютерів з відповідним програмним забезпеченням, за допомогою яких особа зможе отримати доступ до електронних сервісів, надасть консультації, роз’яснить правила пошуку та порядок отримання відомостей із зазначених сервісів) та, за потреби, відповідно до визначених законодавством підстав, отримати адвокатські послуги для здійснення представництва інтересів у суді. Ті ж громадяни, які в силу певних обставин не можуть дістатися до бюро правової допомоги, а саме одинокі особи похилого віку та особи з обмеженими можливостями, отримають необхідну безоплатну правову допомогу за місцем свого перебування.

Пологівське бюро правової допомоги – м. Пологи, пров. Некрасова, 2, polohivske@legalaid.zp.ua, тел.: (06165) 22125

Незавершені робочої поїздки було відвідано відділ «Оріхівське бюро правової допомоги» Першого запорізького місцевого центру з надання БВПД. Мешканці Оріхівського району отримали консультації з питань, що стосувалися примусового виконання судового рішення немайнового характеру, порядку виконання судового рішення шляхом звернення стягнення на майно боржника, усунення перешкод у праві користування власністю та порядку реєстрації місця проживання. Також громадяни були проінформовані щодо можливості отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Оріхівське бюро правової допомогим. Оріхів, вул. Покровська, 58, orikhivske@legalaid.zp.ua, тел: (06141) 4-31-54

Подібні виїзні прийоми планується проводити регулярно, бо надання кваліфікованої правової допомоги, через роз’яснення законодавства та відповіді на злободенні питання, які мають юридичне підґрунтя, є одним з пріоритетних завдань системи безоплатної правової допомоги.