назад

Робоча зустріч із партнерами

Pirchak    У четвер, 6 липня, в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області відбулася робоча зустріч директора Василя Попадинця з директором МФ «Регіон Карпат» Альбертом Пірчаком та юристом Віталієм Варцабою.  
    Метою зустрічі стало обговорення розроблення спільних методичних рекомендацій для адвокатів при наданні ними правової допомоги шукачам притулку – своєрідного алгоритму дій, де чітко буде прописано, які питання повинен задавати адвокат особі, аби з’ясувати чи є вона шукачем притулку в Україні, та яку правову допомогу потребує. Опитувальник слід виготовити на декількох іноземних мовах, якими здебільшого розмовляють втікачі з Азії, Сирії, В’єтнаму тощо. 

    Лариса Фучко, заступник директора Регіонального центру зазначила, що наразі відсутній чіткий механізм щодо звернення іноземців та осіб без громадянства, які затримані з метою ідентифікації, до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
   Василь Попадинець наголосив на доцільності проведення тренінгів-навчань для адвокатів з питань надання правової допомоги для зазначеної категорії осіб.

Pirch 2
    Представники МФ «Регіон Карпат» також порушили питання співпраці між структурами щодо документування осіб, які не мають жодних документів. Про досвід надання правової допомоги особам без документів присутніх поінформував директор Ужгородського місцевого центру Михайло Давиденко.
  На завершення зустрічі сторони домовилися реалізувати обговорені питання найближчим часом.

    Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м.Ужгород, вул.Загорська, 51, 
     моб. тел.: 050-381-06-64
    066-512-41-75 067-313-66-72
    тел./факс: (0312)-64-32-50
    ел.адреса: office.zakarpattya@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги
0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів
у межах України)

Регіона