назад

У Ямполі відбувся семінар «Правовий захист внутрішньо-переміщених осіб»

ShM 2017 07 06 W Yampoli widbuwsya sevinar 16 липня в Управлінні соціального захисту населення Ямпільської РДА відбувся семінар для внутрішньо переміщених осіб, який був організований Ямпільським бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Серед запрошених – внутрішньо переміщені особи, що стоять на обліку в управлінні соціального захисту населення Ямпільської РДА, представники соціального захисту населення Ямпільської РДА, зокрема начальник управління Олена Терентьєва, заступник начальника Марина Тимохова  та головний державний соціальний інспектор Ірина Родінка, які займаються соціальним захистом внутрішньо переміщених осіб Ямпільського району.

На початку семінару начальник відділу Ямпільського бюро правової допомоги Володимир Лящевський роз’яснив присутнім щодо можливості отримання первинної та вторинної правової допомоги, також було повідомлено про права та гарантії, передбачені чинним законодавством України для внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, переселенці дізнались про пільги та соціальне забезпечення, медичне забезпечення та пенсійні нарахування. Крім того, були обговорені найбільш актуальні проблеми та потреби переселенців, зокрема: проблеми працевлаштування; забезпечення житлом; можливість оздоровлювати дітей; користування статусом пільгових категорій.

Після семінару надано консультації та роз’яснення з питань: припинення виплати грошової допомоги та державної підтримки сімей з дітьми для внутрішньо переміщених осіб. Усім учасникам заходу роздано інформаційні матеріали.

 

Нагадуємо, що у Ямпільському бюро правової допомоги кожен зможе отримати безоплатну правову допомогу – правову інформацію та консультації, а також скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України, а в разі потреби – і представництвом в суді. Адреса Ямпільського бюро правової допомоги: Сумська обл. смт. Ямпіль, бул. Ювілейний,1, тел.: (05456)2-20-50.