назад

Робоча зустріч та вирішення правових потреб громади Путивльщині

SuM 171124 2123 листопада фахівцями Сумського місцевого центру з надання БВПД було здійснено виїзд до Путивльського бюро правової допомоги з метою надання методичних рекомендацій для покращення роботи відділу «Путивльського бюро правової допомоги». По завершенню методичної роботи спеціалістами Сумського місцевого центру Андрієм Качановим, Андрієм Бутко та фахівцем Путивльського бюро Наталією Удод

здійснено дистанційний прийом громадян в Путивльській районній бібліотеці.

SuM 171124 24

SuM 171124 25

Разом з тим, представники Сумського місцевого центру з надання БВПД відвідали територіальну громаду села Мачулища Путивльського району. Незважаючи на віддаленість населеного пункту та труднощі, які стали на шляху, команді вдалося доїхати до села та почути проблемні питання жителів, що потребують правового врегулювання.

SuM 171124 26

SuM 171124 27

Директор Центру Валентина Трошечко ознайомила присутніх з системою безоплатної правової допомоги. Враховуючи дефіцит кваліфікованої юридичної допомоги, Валентина Трошечко поставила завдання – ініціювати питання про створення мобільного консультаційного пункту один раз на тиждень з залученням працівників Путивльського бюро, Управління пенсійного фонду України в Путивльському районі, Управління соціального захисту населення та представників Путивльського районного відділу земельних ресурсів.

SuM 171124 23

Активні громадяни села Мачулища віддячили працівникам системи БПД гостинністю та піснею, познайомили з культурними традиціями свого села.

SuM 171124 28

SuM 171124 29

Начальник Путивльського бюро Георгій Шатілін та заступник начальника відділу представництва СМЦ Юлія Іваненко  провели прийом громадян з та надали консультації з питань земельного та житлового права, а також пенсійного забезпечення.

На робочій зустрічі  з головою Путивльської районної ради Євгеном Южаковим фахівці системи БПД оговорили план спільних заходів на Путивльщині.

SuM 171124 22

 

Валентина Трошечко висловила слова вдячності голові райради за підтримку системи безоплатної допомоги в районі та презентувала програму створення мережі  пара-юристів у Путивльському районі та графік навчань, а також розказала про проект Міністерства юстиції «Я маю право!»