назад

Робоча зустріч у Христинівському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Ситуація жорстокого поводження дітей відносно однолітків, на жаль, залишається актуальною.

Оскільки, дуже часто саме діти із неблагополучних родин є жертвами булінгу працівником відділу Христинівське бюро правової допомоги Лайтан Ольгою 25 вересня проведено робочу зустріч з директором Христинівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Маріщак Тетяною.

Під час зустрічі присутні домовились про  спільне проведення для  дітей  із неблагополучних родин тренінгу, метою якого є ознайомлення дітей з їх правами, поняттями «особистого простору», «кола спілкування» та «насильства», щоб  діти мали можливість розпізнавати такі види насильства, як: психологічне, фізичне, економічне, сексуальне, вчинення яких тягне за собою відповідальність.

Нагадаємо, що в разі того, якщо особа стала свідком цькування, ні в якому разі не потрібно це ігнорувати, залишаючись осторонь. Звертаємо увагу, що  агресор несе адміністративну відповідальність за вчинення булінгу стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи. Такі випадки караються штрафом від 850 гривень до 1700 гривень або громадськими роботами від 20 до 40 годин. Такі ж самі діяння, які вчинені повторно протягом року тією ж особою або групою осіб караються штрафом у розмірі від 1700 гривень до 3400 гривень або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин.

Спеціалістом бюро залишено тематичні буклети з порадами для батьків, якщо їхня дитина є жертвою булінгу, агресором чи спостерігачем для подальшого розповсюдження.