назад

Робоча зустріч у рамках виконання меморандума про співпрацю

{gallery width=100 height=100 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/17/n1205_1/01IMG_0139.jpg{/gallery}

5 грудня 2017 року була проведена зустріч за участю представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях (далі –Центр), , Головного територіального управління юстиції в Харківській області (Управління юстиції) та Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (далі –Університет).

{gallery width=200 height=200 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/17/n1205_1/01IMG_0139.jpg{/gallery}

5 грудня 2017 року була проведена зустріч за участю представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях (далі –Центр), , Головного територіального управління юстиції в Харківській області (Управління юстиції) та Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (далі –Університет).

Метою проведення зустрічі було обговорення спільного плану дій на виконання меморандуму про співпрацю між Координаційним центром з надання правової допомоги та Університетом, а також договору про співпрацю між Міністерством юстиції України та Університетом.

На заході були присутні в.о. начальника Управління юстиції, Єгорова Т.П., директор Регіонального центру Бородавка А.І., начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Старовойтова М.В.,  проректор з навчальної роботи Університету Барабаш Ю. Г., директор Інституту підготовки кадрів для органів юстиції  Університету Маринів В. І. та декан факультету адвокатури Університету Соляннік К. Є.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо належних умов для проходження здобувачами вищої освіти Університету виробничої практики у Центрі із надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також питання, пов’язані з організацією для студентів Інституту підготовки кадрів для органів юстиції України і факультету адвокатури Університету проходження практики/стажування у Центрі із надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Представниками Центру  було запропоновано новий підхід до проходження студентами виробничої практики в Регіональному центрі та місцевих центрах. Вирішили запустити «пілотний проект» та направити чотирьох кращих студентів Університету на виробничу практику до адвокатів системи безоплатної правової допомоги. Така практика передбачає активну участь студентів під час надання первинної правової допомоги  (консультування, роз’яснення з правових питань та складання процесуальних документів),  напрацювання правової позиції по справі, яка складається з правового аналізу, вивченню законодавства, що регулює спірні відносини та пошуку шляху їх вирішення. Також, в межах практики планується  відвідування судових засідань з адвокатами під час розгляду справ у судах.

Вищевказаний новий підхід дасть змогу майбутнім правникам здобути безцінні практичні навички та досвід у роботі з клієнтами, а також по окремим категоріям справ.

 У рамках договору про співробітництво між Міністерством юстиції України та Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого начальником Головного територіального управління юстиції Єгоровой Т.П. та директором Інституту підготовки кадрів Маринівим В.І. було обговорено питання про проходження студентами Інституту підготовки кадрів для органів юстиції виробничої практики в системі Управління юстиції.

Студенти, як і раніше, будуть  проходити виробничу практику для здобуття навичок, знань і компетентності у Головному територіальному управлінні юстиції в Харківській області, районних управліннях юстиції та органах Державної виконавчої служби, але перед проходженням практики студентам планується провести семінар з презентацією установи у якій планується проходження практики та специфікою її роботи.

Вищевказані освітні заходи нададуть можливість студенту, не тільки усвідомити чим займається та чи інша установа юстиції, але й більш якісно підготуватися до проходження практики, а в подальшому в разі успішного проходження практики, працевлаштуватися в установу юстиції.

{module 2017-12-05 Робоча зустріч у рамках підписання меморандума про співпрацю}

Обговорювались шляхи по залученню й підтримки працівників юридичної клініки Університету та співпраці з місцевими центрами з надання безоплатної правової допомоги.

Було обговорено напрацювання спільного плану заходів з залученням науково-педагогічних працівників, аспірантів і докторантів Університету для підвищення кваліфікації адвокатів та фахівців Центру, зокрема в умовах змін у законодавстві, шляхом проведення спільних освітніх заходів, а також шляхи залучення до освітніх заходів Університету  адвокатів та фахівців Центру.

Було визначено контактних осіб для проведення запланованих консультацій і розроблення пропозицій щодо спільного виконання і вжиття заходів, визначених Меморандумом про співпрацю.


 

Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях: 

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх 

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України)

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua