назад
22.08.17

Робоча зустріч в рамках співпраці з Нацполіцією

19 08 2017 219 серпня 2017 року відбулася робоча зустріч Марини Лукіянової, директора Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області з поліцейським омбудсменом Заріною Маєвською. У рамках зустрічі сторони обговорили ряд важливих питань стосовно спільної праці у вересні 2017 року.

На заході були обговорені пріоритетні напрямками роботи на найближчі місяці. Окрема увага в обговоренні придялилася результатам проведення на території Вінницької області профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант». У рамках таких заходів важливу роль відіграє законність збирання інформації із баз персональних даних іноземців та осіб без громадянства.

Заріна Маєвська наголосила на важливості дотримання права іноземців та осіб без громадянства на конфіденційність персональних даних. Дуже важливою складовою дотримання прав іноземців та осіб без громадянства є забезпечення їм швидкого та вільного доступу до безоплатної правової допомоги, а також вчасне надання перекладача для запобігання непорозумінь. Сторони розглянули можливість надання перекладача у таких випадках через центри безоплатної вторинної правової допомоги.

Директор Регіонального центру Марина Лукіянова зазначила, що розпочали роботу мобільні точки доступу до безоплатної правової допомоги. Вони організовані Регіональним центром з надання БВПД у Вінницькій області та Головним територіальним управлінням юстиції у Вінницькій області. Дані пункти почали діяти при багатьох селищних радах і стали значною допомогою в інформуванні населення щодо захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю. Такі «мобільні точки» на майбутнє забезпечать можливість швидкого та ефективного реагування на незаконні дії працівниками поліції.19 08 2017 2

Марина Лукіянова та Заріна Маєвська поспілкувалися на тему організації тренінгів для відповідальних за затриманих осіб. Необхідність проведення  таких заходів зумовлена важливістю профілактики порушень прав затриманих. Регіональний центр спільно з поліцією проводитимуть навчання, на яких службовим особам, відповідальним за утримання затриманих громадян, чітко роз’яснюватимуть їхні права та обов’язки, а також права та обов’язки самих затриманих.

Під час робочого спілкування директор Регіонального та старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини у Національній поліції розробили план спільних заходів та тренінгів на найближчий час, а також визначили основну тематику спільних зустрічей у вересні 2017 року.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Адреси розташування центрів надання безоплатної вторинної правової допомоги по Україні, можна переглянути тут.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106