назад

20170821 140926Ніхто не знає, які проблеми зустрінуть нас завтра, але вже сьогодні треба знати, хто готовий прийти на допомогу! Саме ці  слова зустрічають відвідувачів Запорізького центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, куди 21 серпня завітали представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомого у Донецькій та Запорізькій областях.

       У Запорізькій області функціонують обласний центр соціальних служб, п’ять міських центри: у Запоріжжі, Мелітополі, Токмаку, Енергодарі та Бердянську, та районні.

       Основним напрямком роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є допомога сім’ям, дітям та молоді, які опинилися у складних життєвих обставинах, сприяння створенню прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та попередження соціальне сирітства. Допомога також надається й сім’ям учасників АТО, сім’ям демобілізованих бійців та вимушеним переселенцям.20170821 135629

       Одним з напрямків роботи  центрів є робота з дітьми, які перебувають у конфлікті з законом. Тому у Мелітополі та Запоріжжі є центри для неповнолітніх, які мають такі проблеми.

       У центрах можна отримати послуги з влаштування до сімейних форм виховання, послуги соціальної адаптації та інтеграції, соціально-психологічної реабілітації, супроводу, представництва інтересів, посередництва тощо. Працюють тут психологи, соціальні педагоги та юристи.

      20170821 140910 Заступник директора Регіонального центру Лариса Кожемякіна та начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації у Запорізькій області РЦ Олена Качура відвідали Запорізькій міський центр соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді аби запропонувати і свою допомогу у роботі з вразливими верствами населення, які звертаються до центрів.

       Лариса Кожемякіна поінформувала співробітників обласного та міського центрів соціальних послуг щодо гарантованого Конституцією України права кожного на правову допомогу, та, що у випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Психологам, юристам та соціальним педагогам було надано інформацію про різновиди безоплатної правової допомоги та послуги, які передбачає безоплатна первинна правова допомога та безоплатна вторинна правова допомога. Також представниками Регіонального центру було закцентовано увагу на категоріях осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Не оминули увагою правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я маю право!», роботу мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги, які  виїзджають у сільскі місцевості та проводять консультування населення щодо способів убезпечення від агрорейдерства, і проведення інформаційних заходів з розповсюджуванням буклетів та роз’яснювальних матеріалів.

       Під час заходу, працівники центрів надали інформацію щодо їх співпраці з центрами з надання БВПД, та окреслили правові питання, які найчастіше виникають у клієнтів центрів соціальних послуг, обговорили напрямки подальшої співпраці, що спрямована на вирішення найболючіших проблем вразливих верств населення.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся до центру з надання безоплатної правової допомоги:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях

Запорізька область:

м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8 поверх

Донецька область:

м. Маріуполь, вул. Зелінського, буд. 27а

ел.адреса: office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua

Єдиний телефонний номер системи

безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103