назад

17690757 1329121833800068 411004286 n

Сьогодні, 31 березня, у приміщенні Управління державної міграційної служби України в Тернопільській області відбулася робоча зустріч заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Світлани Бандури із першим заступником і заступником начальника Управління ДМС Іваном Чубатим і Тетяною Мулик. На зустрічі обговорили важливість забезпечення доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги.

Торкнулися також необхідності Управлінням ДМС інформувати Регіональний центр про випадки адміністративного затримання іноземців та осіб без громадянства, з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення.

Згідно з ч. 3 ст. 261 Кодексу України про адміністративні правопорушення  органи (посадові особи), правомочні здійснювати адміністративне  затримання,  про кожний випадок адміністративного затримання  осіб  інформують  у  порядку,  встановленому Кабінетом Міністрів України, центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги,  крім  випадків,  якщо  особа  захищає  себе особисто чи запросила захисника.

ВАЖЛИВО!

Негайно після фактичного  затримання особи суб’єкт подання інформації повідомляє за допомогою телефонного, факсимільного зв’язку на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги (0 800 213 103) (контактний центр системи безоплатної вторинної правової допомоги) та інші телефонні номери, електронної пошти або через комплексну інформаційно-аналітичну систему забезпечення надання безоплатної правової допомоги Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (згідно з Порядком інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, затвердженого постановою Кабміну від 28.12.2011 №1363, у редакції постанови від 11.03.2015 №110).

Крім того, особи, на яких поширюється дія Закону України «Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту», мають право на безоплатну вторинну правову допомогу  на здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами. Ці особи мають право на таку допомогу з моменту подання особою заяви про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту в Україні, до прийняття остаточного рішення за заявою.

Нагадуємо, що для цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.

Регіональний центр з надання БВПД у Тернопільській області знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. За Рудкою, 33.