назад

Робоча зустріч в управлінні соціального захисту населення Маньківської районної державної адміністрації

02.04.201902.04.2019, начальником відділу «Маньківське бюро правової допомоги» Миронюк І.М. проведено робочу зустріч з начальником управління соціального захисту населення Маньківської районної державної адміністрації Загородньою Л.І. на тему: «Виплата одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва) отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичної операції».

Загородньою Л.І. було відзначено, що  порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичної операції, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій та збройного конфлікту затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 19.08.2015 № 604.

Одноразова грошова допомога виплачується у разі: загибелі (смерті) волонтера (з дати смерті, що зазначена у свідоцтві про смерть) або встановлення інвалідності )з дати, що зазначена у довідці медико-соціальної експертної комісії).

Зверталась увага на розмір одноразової грошової допомоги у разі загибелі волонтера та коло осіб, які мають право на її отримання, а також на розмір цієї грошової допомоги у разі встановлення інвалідності внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), який залежить від групи інвалідності.

Крім того, розглянуто перелік документів, які слід надати органу з питань соціального захисту населення для отримання грошової допомоги та строки, протягом яких виноситься рішення міжвідомчою комісією про призначення одноразової грошової допомоги органами соціального захисту населення.

Поряд з цим обговорено тему: «Надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям».

Урядовим рішенням від 13 березня 2019 року № 250, з метою покращення матеріального стану багатодітних сімей, створення належних умов для виховання дітей, які виховуються в таких сім’ях, запроваджено новий вид соціальних виплат – допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

З 1 квітня 2019 року багатодітні сім’ї мають право на отримання допомоги.

Допомога призначатиметься у розмірі 1 700 гривень.

Щомісячна державна допомога призначатиметься та виплачуватиметься органами соціального захисту населення за місцем проживання багатодітної родини за рахунок коштів державного бюджету у вигляді субвенції до місцевих бюджетів.

Було наголошено, що цей вид допомоги виплачуватиметься багатодітним сім’ям незалежно від їх матеріального забезпечення.