назад
27.02.18

Робоча зустріч з адвокатами, які починають співпрацювати з системою БПД

P80226 16213826 лютого 2018 року заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві Ірина Радченко та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Микола Личик провели робочу зустріч з адвокатами, які починають співпрацювати з системою БПД, під час якої розповіли про організацію процесу надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Зокрема Ірина Радченко презентувала роботу центру в кримінальних провадженнях, розказала про юрисдикцію центрів з надання БВПД та про порядок видачі доручень і складення графіку чергувань. Також вона проінформувала про особливості надання безоплатної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах та розказала про роботу місцевих центрів.

Про стандарти якості, якими мають керуватися адвокати при наданні безоплатної вторинної правової допомоги суб’єктам права на таку допомогу у цивільному та адміністративному процесах, а також представництві інтересів потерпілих і свідків, які мають право на БВПД, у кримінальному процесі розповів присутнім начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Микола Личик. Крім цього він проінформував про пілотний проект Офісу громадського захисника, завданням якого є підвищення якості надання БВПД у кримінальних провадженнях, запровадження інституту наставництва.

Це вже третя зустріч з адвокатами, які починають співпрацювати з київськими центрами надання безоплатної вторинної правової допомоги, на якій вирішувалися, зокрема, питання щодо підписання контрактів з центрами.

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).