назад

У Полтаві для адвокатів провели навчальний тренінг

DSC 0818

23 лютого 2018 року у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області відбувся тренінг на тему «Організація роботи адвоката у системі безоплатної вторинної правової допомоги». Захід мав на меті ознайомити адвокатів з системою надання безоплатної вторинної правової допомоги, презентувати роботу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області; підходи до організації надання безплатної правової допомоги; механізм оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів.

Учасниками тренінгу стали адвокати, які успішно пройшли ІХ конкурс, працівники Регіонального центру та системи БПД . Модератором заходу виступив перший заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Микола Лахижа.DSC 0825

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Ігор Клименко розповів присутнім про розвиток системи БПД на Полтавщині.

Про особливості роботи адвокатів у системи безоплатної вторинної правової допомоги розповіла начальниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Людмила Армеєва.DSC 0842

В.о. начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру Микола Карпінський поінформував присутніх про порядок оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.DSC 0850

З виступу заступниці начальника відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Регіонального центру Любові Гуржій учасники дізналися про порядок та умови укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі.   Вона поінформувала учасників тренінгу про повноваження відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку відповідно до покладених на нього завдань, порядок взаємодії з відділами, адвокатами, розповіла про способи подачі звітів, тощо.

Адвокат системи БПД, Людмила Тимохіна, розповіла учасникам тренінгу про структуру та зміст стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі, акцентувала увагу на меті та цілях стандартів якості. Людмила Тимохіна підкреслила важливу роль комісії з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання адвокатами безоплатної правової допомоги.

Тренінг був змістовним та цікавим для адвокатів, вони активно ставили питання та отримували на них фахові відповіді.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 (цілодобово). Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.