назад

Робоча зустріч з головою Зорівської ОТГ щодо прийняття Програми надання безоплатної правової допомоги

zol20.0314 березня 2019 року представник Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – місцевий центр) Тетяна Жалобна провела робочу зустріч з головою Зорівської об’єднаної територіальної громади Юрієм Гунько щодо можливості розв’язання правових проблем громади за допомогою прийняття та реалізації місцевої цільової програми.

Місцева цільова програма – це сукупність взаємопов’язаних завдань і заходів, узгоджених за строками та ресурсним забезпеченням з усіма задіяними виконавцями, спрямованих на розв’язання найактуальніших проблем розвитку громади, реалізація яких здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету.

Представник місцевого центру зазначила, що органи місцевого самоврядування, відіграючи ключову роль у процесі децентралізації, зазвичай перевантажені запитами від громади щодо розв’язання широкого спектру місцевих проблем і, як наслідок, не мають можливості приділяти достатню увагу питання надання правової допомоги.

Прийняття та реалізація програми, окрім безпосереднього і точкового вирішення проблем громади, може допомогти місцевій владі зняти з себе значну частину навантаження у вигляді звернень та скарг громадян, делегувати частину своїх повноважень у сфері надання правової допомоги іншим провайдерам такої допомоги, а також усунути супутні проблеми комунікації з громадою.

За результатами зустрічі було досягнуто домовленість про підготовку та подачу проекту Програми надання безоплатної правової допомоги населенню Зорівської ОТГ на 2019-2020 роки на розгляд сесії ради ОТГ, яка відбудеться в кінці березня поточного року.