назад

Робоча зустріч з керівництвом Головного управління Національної поліції в Полтавській області

reg28072016

28 липня 2016 року відбулася робоча зустріч директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександра Черчатого з заступником начальника Головного управління Національної поліції в Полтавській області – начальником слідчого управління Сергієм Чижом.

Під час зустрічі сторони обговорили шляхи реалізації в області Меморандуму про співпрацю між Національною поліцією України та Міністерством юстиції України та аналогічного документу, підписаного керівництвом ГУ НП в Полтавській області та Регіонального центру з надання БВПД у сфері надання безоплатної правової допомоги, які були укладені в лютому 2016 року.

В межах реалізації угод створюється Єдиний електронний реєстр затриманих осіб, а з вересня цього року у складі нацполіції запрацює новостворене управління, яке контролюватиме дотримання прав людини в ізоляторах тимчасового утримання у співпраці з Міністерством юстиції України.

В Полтавській області в межах реалізації угод налагоджено обмін інформацією щодо порушення працівниками територіальних підрозділів поліції вимог «Порядку інформування центрів з надання БВПД про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №1363 від 28 грудня 2011 року, проводяться щомісячні звірки за фактами затримання осіб, налагоджено оперативне реагування на звернення у випадках затримання від родичів або членів сімей.

За наслідками робочої зустрічі визначено шляхи удосконалення механізму співпраці, вирішення проблемних питань щодо оперативності повідомлень центру з надання БВПД про факти затримання або арешту осіб, координації зусиль, спрямованих на забезпечення реалізації права громадян на захист.

         Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Регіонального центру за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел.: 56-26-66, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).