назад

Робоча зустріч з Регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

28 вересня 2021 року заступником директора Регіонального центру з надання БВПД у Черкаській області Тетяною Ломіногіною, начальником відділу організації надання БВПД Аллою Ястремською проведено робочу зустріч з Регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Юлією Черватюк та Регіональним координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Черкаській області Людмилою Проценко. Тема заходу: «Дотримання вимог порядку інформування Регіонального центру про затримання осіб. Надання БПД місцевими центрами особам, які перебувають у геріатричних установах».

Регіональний центр постійно співпрацює з Регіональним представником та Регіональним координатором. Укладено Меморандум про співпрацю, відповідно до якого проводяться спільні заходи.

Під час робочої зустрічі учасниками обговорено дотримання працівниками правоохоронних органів Порядку інформування Регіонального центру про затримання осіб, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, а також проблемні питання, які виникають під час інформування.

Наголошено на недопущенні випадків катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують людську гідність, покарань.

Учасники заходу підкреслили важливість продовження їх взаємодії з метою реалізації права на безоплатну правову допомогу затриманих осіб.

Обговорено порядок надання місцевими центрами  безоплатної правової допомоги у цивільних справах, функціонування консультаційних пунктів доступу на базі геріатричних установ та надання правової допомоги особам, які там перебувають.

Наприкінці заходу учасники домовились про проведення спільних заходів для працівників поліції з метою дотримання ними вимог чинного законодавства.