назад

Робоча зустріч з волонтерами ГО «Разом»

24 жовтня з метою інформування про порядок отримання статусу члена сім’ї загиблого учасника АТО, головним спеціалістом Уманського місцевого центру з надання БВПД Вікторією Сіньковською в приміщенні громадської організації «Разом» проведено робочу зустріч з волонтерами на тему: «Статус члена сім’ї загиблого учасника АТО».
Присутнім повідомлено, що стаття 10 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» містить перелік категорій осіб, яким надається статус члена сім’ї загиблого учасника АТО.
Згідно чинного законодавства, такий статус дає право на отримання соціальних пільг: на оплату житлово-комунальних послуг, медичне обслуговування та забезпеченням житлом, вступ поза конкурсом до державних чи комунальних вищих навчальних закладів. Підготовка до вступу здійснюється за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів.
Спеціаліст наголосила, що військові формування виділяють грошову допомогу при похованні військовослужбовців, які загинули чи померли в період проходження військової служби. Компенсують вартість ритуальних послуг.
Наприкінці зустрічі присутні отримали буклети відповідної тематики та координати Уманського місцевого центру з надання БВПД.