назад

Робоче відрядження директора Координаційного центру до Дніпропетровська


IMG 1818Сьогодні, 27 березня, директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський перебуває із робочим відрядженням у  Дніпропетровську.

Зокрема, сьогодні у Дніпропетровську відбувся спільний брифінг заступника Міністра юстиції України Гії Гецадзе, начальника Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Леоніда Маньковського та директора Координаційного центру з надання правової допомоги  Андрія  Вишневського.

Під час брифінгу йшлося про проведення реформ в системі органів юстиції та розвиток системи безоплатної правової допомоги, зокрема, створення 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, серед яких 8 у Дніпропетровській області (нагадаємо, у Дніпропетровській області утворено Дніпродзержинський, Перший дніпропетровський, Другий дніпропетровський, Третій дніпропетровський, Перший криворізький, Другий криворізький, Нікопольский та Павлоградський місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги), а також початок надання із 1 липня 2015 року БВПД у цивільному та адміністративному процесах малозабезпеченим категоріям громадян та іншим, як це визначено ст. 14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу».

Також сьогодні досягнуто домовленостей про реалізацію пілотного проекту спільно між Дніпропетровським обласним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Благодійною організацією «Всеукраїнський Благодійний фонд «Горєніє» щодо інтеграції провайдерів первинноі і второнноі безоплатної правової допомоги у Дніпропетровській області.