назад

Робочі візити до поліцейських відділків Полтави

20 лютого минулого року спільним наказом Міністерства юстиції України та Міністерства внутрішніх справ України затверджено Порядок розміщення друкованої продукції з інформацією про права осіб на захист та безоплатну вторинну правову допомогу в органах і підрозділах Національної поліції України.

З метою запобігання, виявлення та недопущення фактів порушення права осіб, затриманих за підозрою у вчиненні злочину, на захист та дотримання гарантій адвокатської діяльності, упродовж вересня-жовтня 2018 року представниками Регіонального та Місцевих центрів у приміщеннях органів поліції області було здійснено заходи до втілення у практичну діяльність вищевказаних вимог наказу.

У грудні цього року питання щодо наявності розміщеної в органах та підрозділах поліції друкованої продукції та її стану було вивчено на місцях.

18 грудня начальниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Людмила Армеєва разом із поліцейським омбудсменом Сергієм Конощуком з такою метою відвідали підрозділи поліції міста Полтави, де пересвідчилися у наявності плакатів та наліпок з відповідною інформацією про права громадян на безоплатну правову допомогу.

Візити засвідчили доступність необхідної інформації у всіх відділках поліції.