назад
18.07.17

Робочі зустрічі Канівського бюро правової допомоги

12 липня 2017 року фахівець Канівського бюро правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Танана провела робочу зустріч з трудовим колективом управління праці та соціального захисту населення Канівської районної державної адміністрації. Метою заходу є роз’яснення правових норм, щодо надання правової допомоги та соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території Канівського району. 

zol-kaniv

В ході зустрічі, були обговорені механізми призначення внутрішньо переміщеним особам усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг, субсидій та пільг за рахунок коштів державного бюджету. 
Також, було  акцентовано увагу на діяльності Канівського бюро правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та проінформовано про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Насамперед йшлося про внутрішньо переміщених осіб.

Учасникам заходу надано інформаційно-роз’яснювальний матеріал у вигляді пам’яток і буклетів, для подальшого їх поширення серед внутрішньо переміщених осіб, які стоять на обліку в УПСЗН. 

З метою налагодження співпраці та взаємодії, зокрема з питань інформування мешканців міста Канева про безоплатну правову допомогу та забезпечення доступу громадян до послуг, що надаються в рамках такої правової допомоги, 13 липня 2017 року на базі Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) УСЗН виконавчого комітету Канівської міської ради проведено робочу зустріч з завідувачем відділу надання соціальної допомоги вдома Литвин Л.В..

Фахівець Канівського бюро правової допомоги проінформувала, про основні аспекти функціонування системи безоплатної правової допомоги. Розповіла про послуги, які надаються Золотоніським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Канівським бюро правової допомоги. Довела до відому, порядок подання звернень про надання вторинної правової допомоги, види правових послуг, категорії осіб, які мають право, відповідно до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, отримати захисника за державний кошт, та необхідний для цього перелік документів.

За результатами проведених перемовин досягнуто згоди, щодо поширення інформаційних матеріалів про безоплатну правову допомогу, роботу Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Канівського бюро правової допомоги, продовження співпраці та проведення спільних зустрічей, інших заходів тематичного характеру.